«Πιστεύουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό, από τον οποίο θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είναι σε εξέλιξη, από κοινού με τον ομόλογό του, της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νικόλα Ντιμιτρόφ.
«Δεν μπορείς να πάρεις όλα όσα έχεις στο νου σου», δήλωσε ακόμη ο κ. Κοτζιάς, ενώ είπε ακόμη ότι πιστεύει πάρα πολύ στη σταθερότητα και ασφάλεια της περιοχής. Οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να ακολουθήσουν τις πολύ καλές σχέσεις των δύο λαών, τόνισε επίσης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, φέρνοντας το παράδειγμα των χιλιάδων πολιτών από την ΠΓΔΜ που κάθε καλοκαίρι έρχονται για διακοπές στη χώρα μας.
Εμπόδιο για συμφωνία παραμένει το θέμα της αλλαγής συντάγματος της γειτονικής χώρας, όπως φάνηκε και από τη συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων, ενώ όσον αφορά την ονομασία ο Νικολά Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι δύσκολα μπορεί να αποδεχθεί σύνθετο αμετάφραστο όνομα, όπως π.χ. το «Γκορναματσεντόνια». Από την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς επέμεινε ότι οι συνταγματικές αλλαγές θα εξαλείψουν τα ζητήματα αλυτρωτισμού από πλευράς των Σκοπίων που θέτει η Αθήνα, επισημαίνοντας για το ζήτημα του ονόματος ότι ακόμη βρισκόμαστε στο μέσον των διαπραγματεύσεων.
Στις 13.00 ο κ. Κοτζιάς και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παραστούν στη δεξίωση του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Θα ακολουθήσουν, από τις 15:30 και έπειτα, οι συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι και τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενώ λίγο μετά τις 17:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στα γραφεία του VMRO.