Το διπλασιασμό του συνολικού ποσού που έχει διατεθεί για το «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ» από τα 350 εκατ. ευρώ στα 700 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Στόχος, να ενταχθούν επιπλέον 10.000 πολίτες που πληρούν τα κριτήρια, αλλά έχουν χαρακτηριστεί επιλαχόντες.
Σημειώνεται ότι ήδη έγινε προσαύξηση κατά 20% στις πέντε πρώτες Περιφέρειες, για τις οποίες έχει ενεργοποιηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων υπαγωγής και οι εγγραφές έφτασαν συνολικά τις 21.353.
Εξάλλου, ο υπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΤΕΕ, τόνισε χθες ότι έχει απορροφηθεί σχεδόν το σύνολο του προϋπολογισμού, 172 εκατ. ευρώ, το οποίο προσαυξήσαμε κατά 20% λόγω της αυξημένης ζήτησης, όταν στο αντίστοιχο πρόγραμμα “Εξοικονομώ Ι” που λειτουργούσε “με … το χέρι”, είχαν χρειαστεί 18 μήνες για να δεσμευτεί το αντίστοιχο ποσό.
Σημειώνεται ότι για τις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε καθώς καλύφθηκε το σύνολο του προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης 20%. 
Συνολικά, στις τρεις αυτές Περιφέρειες το ποσό δέσμευσης ανήλθε σε περίπου 70,47 εκατ ευρώ, τα νοικοκυριά που οριστικοποίησαν την αίτησή τους έφτασαν σε 5.307 ενώ οι εγγραφές στο σύστημα υποβολής αίτησης αριθμούν τις 10.808.
Στις άλλες δύο Περιφέρειες, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, η δυνατότητα νέων εγγραφών θα παραμείνει ανοιχτή για κάποιο διάστημα ακόμα, καθώς έχουν ήδη οριστικοποιηθεί συνολικά 5.874 αιτήσεις, ενώ οι εγγραφές στο σύστημα ανήλθαν σε 10.545 και το ποσό της δέσμευσης έφτασε σχεδόν στα 73 εκατ ευρώ.
Το ηλεκτρονικό σύστημα ανοίγει σήμερα στις 2 το μεσημέρι.