Η Ευρώπη θα απαντήσει ενωμένη και με μια φωνή σε όλες τις προκλήσεις, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Γαλλιας Εμανουέλ Μακρόν, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. Να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ΗΠΑ με φιλικό τρόπο, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Δηλώσεις Μέι, Μπετέλ, Ρούτε.
Απόψε θα εξετάσουμε την στρατηγική της Ευρώπης στα κύρια θέματα που μας απασχολούν, τα νέα μοντέλα στην οικονομία, το εμπόριο και το χτίσιμο μίας ριζοσπαστικής κοινωνίας με μία ενιαία φωνή σε μια ενωμένη Ευρωπη, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Γάλλος πρόεδρος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε οτι στις αποψινές συζητήσεις θα τεθεί και το θέμα της Τουρκίας μετά και την επεμβαση στο Αφρίν. «Εχω ήδη μιλήσει με τον κ.Ερντογάν κυρίως για το θέμα της ασφάλειας στην περιοχή» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Μακρόν.
Γιούνκερ: Χρειάζεται να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ΗΠΑ με φιλικό τρόπο
Χρειάζεται να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ΗΠΑ με φιλικό τρόπο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ερωτηθείς για το εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξαιρεθεί από τους αμερικανικούς δασμούς, ο Γιούνκερ απάντησε «Το ελπίζω».
Ο Γιούνκερ ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, και για την Ιταλία, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν βρίσκεται ακόμα σε πολιτική κρίση. «Η Ιταλία είναι Ιταλία», δήλωσε.
Θέλουμε να μειώσουμε τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ για τους δασμούς, λέει ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας
Στόχος είναι να αποκλιμακώσουμε την ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ αναφορικά με τους εμπορικούς δασμούς στον χάλυβα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.
Κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση για το Brexit, δηλώνει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου
Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά το Brexit και οι θέσεις της Βρετανίας γίνονται πιο κατανοητές για εμάς, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.
«Ήμουν ποινικολόγος και η αρχή μου ανέκαθεν ήταν να ακούω και ύστερα να βγάζω συμπεράσματα», δήλωσε ερωτηθείς αναφορικά με την πρόσφατη κλιμάκωση των σχέσεων μεταξύ της Βρετανίας και της Ρωσίας και την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από το Λονδίνο.
Τερέζα Μέι: Θα τονίσω τη δέσμευση της Βρετανίας στην ασφάλεια της Ευρώπης
Θα τονίσω και πάλι σε αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την ανεπιφύλακτη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στη μελλοντική ασφάλεια της Ευρώπης, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, αναφερόμενη στην επίθεση στο Σάλσμπερι και την επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.
«Πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να εργαστούμε για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε.
Σημείωσε παράλληλα ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, με τη συμφωνία για την περίοδο εφαρμογής, που θα περιορίσει τις ανησυχίες για τις επιχειρήσεις, και δήλωσε ότι ανυπομονεί η συμφωνία αυτή να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.